top of page

Kost er det vigtigt?

Hvad betyder kosten for vores krop?

Det vi spiser skal vi omsætte i vores krop og når vi har puttet det i munden skal det gennem fordøjelsen.

Når man skal forstå vores forhold til mad og sygdom så er det vigtigt at forklare vejen gennem vores system.

Når vi indtager vores fødevare så skal det omsættes til næringsstoffer, det gør det ved at enzymer spalter maden, dvs at maden bliver klippet i stykker til mindre stykker allerede i mundhulen ,der bliver det sikkert bearbejdet og sendt ned til maven og enzymer bliver igen tilsat for at spalte proteiner til mindre stykker. Her bliver det ældet rundt ,og i starten af tarmen bliver der tilsat mere enzym til at spalte/omdannet fedtsyre og resten at sukker/kulhydrater, og proteinerne til aminosyre.

Processen i tarmens første stykke har nu klippet vores man ned til mikro stykker så de kan optages gennem tarmvæggen og ind i blodet.

Denne proces er meget vigtig, har man problemer med at producerer nok enzymer/mavesyre kan man ikke spalte de vigtigt næringsstoffer og dermed ikke optage det ind i kroppen og dermed ikke optage dem i cellerne. Det er derfor vigtigt at vores system er i balance helt fra start af.

Det er selvfølgelig heller ikke ligegyldig hvad for fødevare vi indtager, da noget er godt for noget og andre for noget andet.

Alle vores grønsager, kød ,mælkeprodukter m.m indeholder et væld af næringsstoffer både gode og dårlige så det er vigtigt at finde frem til hvilke der er bedst til din krop. Man skal huske på at næringsstoffer er benzin til din motor og det er ikke ligemeget hvad du kører på. Får den ikke det rigtige brændstof kan den gå i stykker.

Det kan godt give en del forvirring for den almene forbruger for, hvad er godt for lige dig og mig?

Det er efterhånden noget af en videnskab og vi rykker os hele tiden frem og tilbage da der er utrolig meget forskning på området.

Jeg bruger meget tid på området og bruger min viden og sunde fornuft til at guide mine klienter i den rigtige retning.

Det er vigtigt at gøre det så ukompliceret som muligt så det bliver nemt at finde rundt i kostplanen og kosttilskud man ville have brug for.

Ved at finde årsager til symptomerne er det nemmere at fjerne sygdomme eller markant at få det bedre i hverdagen.

Håber det giver mening tak fordi du læste mit opslag KH Anja Fryd Eggertsen Biopat/Naturopath ibm.


Recent Posts
bottom of page